Het Zuid-Limburgse Heuvelland, een stukje buitenland in Nederland. Een sprookjesachtig landschap met oude rivierterrassen, steile hellingen, kleine dorpjes en gehuchten, boomgaarden en karakteristieke hoeves en boerderijen zoals Carré 1711. De hoeve, die met haar omringende weilanden in totaal 5,5 hectare beslaat, heeft jarenlang dienst gedaan als boerenbedrijf. De oudste delen van Carré 1711 vinden eeuwen geleden hun oorsprong, helemaal terug tot aan 1711. Een bijzonder stukje Limburg met veel cultuurhistorische waarde dat door een grondige renovatie weer in haar oude glorie is hersteld.
Het zorgvuldig gerenoveerde Carré 1711 vormt de ultieme combinatie van Bourgondisch genieten en ontspannen. De hoeve biedt het perfecte onderdak voor teamtrainingen, personeelsuitjes en familie- of vriendenweekenden en zorgt dankzij de authentieke uitstraling, moderne luxe en natuurlijke ligging voor een onvergetelijk verblijf.
Aan C FOR CHARLIE de eer om deze prachtige locatie van een grafisch sausje te voorzien. Onze inspiratie haalden we uit de oorsprong en de kenmerken van de hoeve. Niet zomaar iets dat mooi is, maar een huisstijl die het verhaal van de historische locatie verder vertelt. Voor het logo gingen we uit van de vormen van de carré. De vier rechthoeken die de vier vleugels symboliseren en een boogje als verwijzing naar de architectuur met gewelven in oude stallen en bogen in raampartijen en poorten.
Het beeldmerk betreft een wapenschild, een uiting met een historische lading passend bij de rijke geschiedenis van de hoeve. Het wapen is opgebouwd uit de drie enen en de zeven van het logo waardoor het een mooi geheel vormt.
Voor de kleuren doken we de geschiedenisboeken in, want wat past er nu beter bij een gebouw uit 1711 dan 18de eeuwse pigmenten. De kleuren Rode Oker als basiskleur met Keulse Aarde, Loodmenie en Appelbloessem als steunkleur sloten het beste aan bij de historie van de boerderij en vormden samen met de toevoeging van de lichtgele kleur van kalksteen, die kenmerkend is voor Zuid Limburg en overal terug te vinden is in muren van de carréboerderij, een mooi geheel.
Ook de typografie is geen toevalligheid. Dit bestaat uit een welbekend serif lettertype dat zijn oorsprong vond in de 18de eeuw. Evenals de uitzonderlijke vormen van het drukwerk die geïnspireerd zijn op verschillende gewelven, raampartijen en poorten binnen de boerderij waardoor de metaforische cirkel rond is.